De zomervakantie is bijna voorbij!

De vakantie is bijna voorbij..!

Vanaf 1 september 2022 zullen de trainingen weer starten in sporthal de Slenken.

Hopelijk zien we jullie allemaal weer op het trainingsveld, op naar een mooi seizoen!

Wijhko in de Meppeler Courant

Een mooi stuk van onze secretaris Sarina in de Meppeler Courant. Je leest het artikel hier:
Wijhko is een gemoedelijke en gezellige volleybalvereniging en dat moet vooral zo blijven: ‘Onze grootste ambitie is dat we weer van start kunnen’ – Meppeler Courant

Bronvermelding: Meppeler Courant en 
Foto: Frens Jansen

Vrouwgje Gruppen Erelid Wijhko

Vrouwgje Gruppen uit De Wijk is donderdagmiddag benoemd tot erelid van Wijhko. Gruppen is vijftig jaar lid van de volleybalvereniging. Ze is bovendien medeoprichtster en als speler en scheidsrechter is ze nog steeds actief betrokken bij de vereniging.

Daarom werd ze door secretaris Sarina van der Spaa, en penningmeester Jenneke Lubberink in het zonnetje gezet. Behalve bloemen en attenties ontving ze ook een oorkonde voor bewezen diensten.

Gruppen heeft vele jaren Nevobo gespeeld, en speelt nu in de stadscompetitie. Ze traint nog twee keer per week en fluit op zaterdag bij thuiswedstrijden in de sporthal. Volgens penningmeester Lubberink laat ze ‘nooit verstek gaan bij de trainingen’.

Op een laag pitje

Vrouwgje (64) zelf denkt voorlopig nog niet aan stoppen. „Het is een echte teamsport en zolang ik er plezier aan beleef, ga ik door. Helaas staat het door de corona op een laag pitje. Maar we hopen dat we ons binnenkort weer in het zweet mogen werken.”

De volleybalvereniging werd op 10 april 1971 opgericht onder de naam Doka (Door oefening kan alles) Op 1 oktober 2000 ging Doka samen met WGV en de Boo uit Koekange en werd de naam omgedoopt tot Wijhko (De Wijk, IJhorst en Koekange). Wijhko is een kleine en actieve vereniging en telt ongeveer zestig leden.

Bronvermelding: Benny Spin