Vrouwgje Gruppen Erelid Wijhko

Vrouwgje Gruppen uit De Wijk is donderdagmiddag benoemd tot erelid van Wijhko. Gruppen is vijftig jaar lid van de volleybalvereniging. Ze is bovendien medeoprichtster en als speler en scheidsrechter is ze nog steeds actief betrokken bij de vereniging.

Daarom werd ze door secretaris Sarina van der Spaa, en penningmeester Jenneke Lubberink in het zonnetje gezet. Behalve bloemen en attenties ontving ze ook een oorkonde voor bewezen diensten.

Gruppen heeft vele jaren Nevobo gespeeld, en speelt nu in de stadscompetitie. Ze traint nog twee keer per week en fluit op zaterdag bij thuiswedstrijden in de sporthal. Volgens penningmeester Lubberink laat ze ‘nooit verstek gaan bij de trainingen’.

Op een laag pitje

Vrouwgje (64) zelf denkt voorlopig nog niet aan stoppen. „Het is een echte teamsport en zolang ik er plezier aan beleef, ga ik door. Helaas staat het door de corona op een laag pitje. Maar we hopen dat we ons binnenkort weer in het zweet mogen werken.”

De volleybalvereniging werd op 10 april 1971 opgericht onder de naam Doka (Door oefening kan alles) Op 1 oktober 2000 ging Doka samen met WGV en de Boo uit Koekange en werd de naam omgedoopt tot Wijhko (De Wijk, IJhorst en Koekange). Wijhko is een kleine en actieve vereniging en telt ongeveer zestig leden.

Bronvermelding: Benny Spin

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *